Bobri in bobrovke (BB)

Ustanovitev

Leta 2010 smo bili eni izmed treh stegov v Sloveniji, ki so prvi ustanovili vejo Bobrov in Bobrovk. Veja je namenjena najmlajšim skavtom starim od 6 do 7 let. Bobre prepoznamo po igrivosti, veselju in dobroti. To potrjuje tudi naš zakon, ki se glasi: »Bober je dober!«
Ko se srečamo, se pozdravimo s pozdravom »Trden jez!«. Srečanja imamo enkrat do dvakrat na mesec, udeležujemo pa se tudi skupnih dogodkov našega stega. Poudarek dajemo na družino, domačo in skavtsko ter druženju s sovrstniki.

Srečanja

Za bobre v vsaki koloniji skrbijo veliki rjavi bober Keo, velika rjava bobrovka Glo, velika bobrovka Ita, velik bober Pip ter čuk Malak (duhovni asistent), pomagajo nam tudi veverička Tik Tak, Mik Mak in Zik zak (klanovci na služenju). Na srečanjih se veliko igramo, pojemo in glodamo bob(r)i palčke. Bobre in družino Jezernik spoznavamo preko zgodbe Prijatelji gozda. V svojih družinah opravljamo različne naloge in tako vztrajno osebno napredujemo. Poleti in pozimi preživimo nekaj dni v drugem bobrišču (zimovanje in poletni tabor).

Molitev

Priporočamo se našemu zavetniku sv. Jožefu z molitvijo:

Gospod, jaz sem Tvoj bober.
Hočem biti vedno dober.
Do prijateljev, družine, do narave, domovine.
Daj, da ti bom zvest, moj Bog. Varuj me vseh nadlog.


Kontakt

Če vas še kaj zanima, nas kontaktirajte.
Tina Bajc (Kea):  tina.bajc@gmail.com, 040-164-007

Trden jez!