Tabor volčičev in voukuljic

Tabor se je odvijal v Ašičevem domu v Vnanjih Goricah v bližini Brezovice.

Takoj, ko smo prišli so nas sprejeli starejši Galci z Obelixom na čelu in nas razdelili v galske družine. Naslednji dan smo se pri jutranji telovadbi igrali igro buldoge in preizkusili adrenalinske gugalnice na bližnjem igišču. Kot pravi Galci smo si izdelali pasove in zastave galskih družin in šli k sveti maši. Opremljeni v galske obleke smo se igrali še galske igre nato pa šli preizkusit še ostala igrala v našem majhnem adrenalinskem parku.

V ponedeljek smo šli takoj po zajtrku na daljši pohod proti jezeru, kjer smo se kopali, skakali iz skakalnice in imeli prima kosilo.

Naslednji dan smo imeli boje med našimi galskimi družinami, pri tem pa smo poskušali ukrasti zatavo nasprotnikove družine. Zvečer smo imeli zabavni večer kjer smo pekli hrenovke, gledali skeče, poslušali vice in peli.

Ponoči so nas napadli Rimljani, ki so nam ugrabili naše starejše Galce in jih privezali na drevo v gozdu. Rimljane smo premagali tako, da smo jim postavili uganko, ki je niso znali rešiti in jih raztogotili z našimi inštrumenti. Po uspešni akciji smo vsi utrujeni skočili v naše spalke.

Naslednji dan smo odkrili še Rimske zlatnike, ki so jih Rimljani izgubili ponoči ter tako vsi veseli odšli skupaj z našimi starši domov.

Objavljeno v Javno

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.